L’entrada d’avui la dediquem als convits dels casaments, el punt fort de Cal Blay! Aquí us portem consells i explicacions per a crear el banquet perfecte per al vostre casament. Perquè en el moment de definir el menú, hi ha moltes opcions i varietat, i sempre és difícil decidir-se. Esperem que us sigui d’ajuda!

El primer que cal fer és demanar tota l’oferta gastronòmica del restaurant o càtering que vulgueu contractar i… mirar-se-la! Sovint, els nuvis es troben desorientats sobre què escollir, però quan donen una ullada al catàleg de plats, els és molt més fàcil entendre i decidir què és el que volen. Per tant, aquest és un pas molt evident i senzill però que no tothom fa. Saber de què es parla, és primordial per a una bona elecció.

 

Després, cal decidir el menú en funció de diferents factors. I aquesta és la part més difícil, i com si d’un trencaclosques es tractés, heu d’aconseguir encaixar tots els plats en harmonia amb la vostra celebració. Vegem què cal tenir en compte:

Formal o informal?

L’estil del casament pot ajudar a decantar-nos per una opció o una altra de banquet. En qualsevol cas, dividim els convits en tres classes: tradicional, informal i temàtic.

  • Tradicional. Menú amb aperitiu i banquet clàssic. Per exemple, a Cal Blay s’ofereixen menús amb snacks, aperitius i paradetes per a un començament abundós a peu dret. I, ja a taula, un primer plat i un segon, pre-postres i pastís. Un gran àpat per afalagar els convidats. Tothom quedarà satisfet d’aquesta elecció, és una aposta segura.

 

 

  • Informal. Boda còctel, una proposta per a les parelles que volen una celebració casual, on tothom seu on vol i menja el que vol. Nosaltres tenim dues propostes amb aperitius, paradetes i show cooking que fan del convit una festa. Ideal per a casaments amb molts convidats joves i nens, ho gaudiran molt!

 

  • Temàtic. Aquí s’obre un ampli ventall d’eleccions amb menús inspirats per cuines de diferents indrets o preparacions pels més gourmandes. Menús que comencen amb aperitius i acaben amb degustacions servides a taula. Nosaltres tenim vàries propostes, però destaquem l’exotisme i varietat del Menú fusió, pels amants de la cuina internacional, i l’alta gastronomia del Menú degustació, pels que gaudeixen tastant creacions culinàries úniques.

 

 

Estiu o hivern?

L’època de l’any en què celebreu l’enllaç també influeix en el tipus de plats que es serveixin. En bona lògica, cremes fredes com el gaspatxo o la vichyssoise, sorbets i gelats seran més ben rebuts a l’estiu. Per contra, en temporada hivernal, tant a l’aperitiu com a taula es poden oferir delicioses cremes calentes de verdures de temporada, delicats brous d’au o fins i tot sopa de peix o marisc.

 

 

Dia o nit?

L’hora del dia del casament també cal tenir-la en compte pel que fa a la quantitat de plats a oferir. En una boda de matí/migdia els convidats agrairan un vermut abans de la cerimònia o una paradeta de llimonada. Després, es pot oferir un àpat més copiós per dinar, i per això proposem que s’escullin menús complets amb primer i segon plat, a més a més de l’aperitiu. D’altra banda, per a un casament de tarda/nit la proposta varia i és més adient un aperitiu llarg i abundant i, seguidament, que se serveixi només un segon plat a taula, abans de les pre-postres i pastís, alleugerint una mica el banquet. A més, si es vol allargar la festa nocturna, es recomana reservar un bon ressopó, que pot ser ben dolç amb llaminadures, clàssic amb coca de forner o ben complet amb ous ferrats, hot dogs, hamburgueses i patates fregides com a fi de festa.

 

 

Finalment, és molt recomanable descobrir les preferències i necessitats dels al·lèrgics, els vegetarians, els infants i altres persones que gaudirien més d’un menú especial. Serà tot un detall per part vostra demostrant que us heu preocupat per ells, ho agrairan molt!

 

 

Esperem que aquest post us serveixi d’ajuda a l’hora d’organitzar el vostre casament i triar el banquet. Recordeu que a Cal Blay teniu ambients per a crear la vostra boda ideal, acompanyant-la de la millor gastronomia.

Descobriu més sobre els espais i serveis de noces de Cal Blay [+]

O contacteu amb nosaltres [+]