cal blay boda pastis2

El pastís de noces, imprescindible al menú de la teva boda

Deia la tradició patriarcal que la núvia ha de servir un tros del pastís a la família del noi com a símbol d’unió amb la nova família. Una antiga superstició també augurava a la dama d’honor somniar amb el seu futur marit si dormia amb un bocí de pastís sota el coixí. També hi havia qui assegurava que els primers bocins del dolç se l’havien de donar el nuvi a la núvia i viceversa. Les llegendes al voltant d’aquestes postres són múltiples i diverses. Però queda clar que el pastís de noces és un dels ingredients que no pot faltar en el menú del casament.

La història ens diu que van ser els romans, fa gairebé dos mil anys, els primers que van agafar una mica de farina i sal per realitzar pastissos que simbolitzaven fortuna i bons auguris per la nova parella i pels seus futurs fills. Però va ser durant el segle XIX quan el pastís de noces va començar a fer-se realment popular. Tallar el primer tros del pastís implica la primera tasca que els nuvis realitzaran conjuntament ja com a marit i muller. I de fet, s’ha convertit en un dels moments més immortalitzats de la celebració.

El pastís de noces ha arribat a un punt de sofisticació difícilment imaginable per als nostres avis que ben prou que en tenien amb la típica torre de pastissos sobre una estructura metàl·lica. Xocolata, nata i una base fina de pastís fet amb farina, continuen sent ingredients molt freqüents però el grau d’elaboració pot variar segons el saber fer i la imaginació inacabable dels pastissers especialistes en la matèria, que cada cop demostren noves tècniques d’enginyeria per fer únic i personal cada pastís.

I això sí, amb la parelleta de nuvis a dalt de tot, per tal de regalar-la a la parella o familiars que es casaran imminentment, amb el desig de bona sort implícit. Un element que ens ajuda a personalitzar i a amanir si cap, un dels moments imprescindibles del casament.

Molts anys doncs, per una tradició que evoluciona, que es sofistica, però que manté intactes les seves arrels.

Fes que el teu moment de tallar el pastís de noces sigui únic i especial!

Si vols més idees sobre el pastís de noces fes “M’agrada” a la nostra Pàgina de Facebook . I si vols que et donem un cop de mà en la gastronomia i l’organització de la teva boda, deixa’ns els teus comentaris aquí sota o contacta amb nosaltres per telèfon (938 914 152), correu electrònic (casaments@calblay.com) o mitjançant el següent formulari.

Grup Cal Blay portem 30 anys acompanyant parelles en l’organització del seu casament i podem ajudar-te perquè el teu dia sigui tal i com sempre has somiat.