L’estiu és una de les estacions preferides per casar-se. Més hores de llum, les vacances o el bon temps són els factors determinants a l’hora d’escollir aquesta càlida estació i, per això, la majoria d’enllaços se celebren durant la temporada estival. No obstant aquests persuasius beneficis, hi ha un element que pot convertir-se en el gran inconvenient de la jornada: la calor.

Per aquest motiu, si voleu gaudir d’un convit rodó, us duem cinc consells pràctics perquè la calor sigui tan benvinguda com la resta de convidats.

1. Begudes

És ben sabut que per combatre la calor el primer que s’ha de fer és mantenir la hidratació a cobert. Per això, us recomanem que els vostres convidats puguin beure des de l’inici fins al final de la celebració. Rebeu-los amb un refrescant bufet de llimonada, elegiu aperitius lleugers de sopes fredes, com el gaspatxo o la vichyssoise, i oferiu còctels amb fruites i gel – que no necessàriament han de dur alcohol- i la deshidratació no farà acte de presència a la vostra festa.

 

 

2. Detall pels convidats

Un petit present pels convidats ajudarà a fer que recordin plaentment la vostra celebració. Deixeu-vos de bosses de tela, dolços o sabons i espelmes! A l’hora d’escollir el detall, aprofiteu la inèrcia climàtica i poseu-la de la vostra banda: ventalls o pai-pais, ulleres de sol, potets de crema solar, xancletes o barrets de palla. Més d’un i més d’una agrairan ventar-se i protegir-se del sol durant la cerimònia o el convit i, a més, s’enduran un objecte útil i personalitzat que podran fer servir tot l’estiu.

3. Horari de celebració

Per totes aquelles parelles que volen gaudir d’una celebració evitant les hores de més calor, la millor opció és un casament nocturn. L’estiu permet que la cerimònia tingui llum natural a última hora de la tarda i que, gràcies a les temperatures benignes, la festa es pugui allargar durant tota la nit en espais oberts. A més, tindreu tot tipus de fotografies: diürnes durant la cerimònia i nocturnes durant la resta de celebració. I recordeu, les fotografies amb la llum dels capvespres estivals són les més espectaculars.

4. L’espai

Durant l’època càlida les celebracions a l’aire lliure són molt agraïdes. Zona enjardinades amb arbres i ombres naturals alleugereixen les altes temperatures. Malgrat això, sempre és interessant comptar amb interiors amb aire condicionat i tenir un convit protegit de la canícula. A Cal Blay els espais exteriors tenen zones porxades o grans arbres i totes les sales estan ben condicionades. Que una onada de calor no espatlli el vostre casament!

 

 

5. Vestuari

Finalment, la roba que lluirem en aquest dia tan assenyalat també pot afavorir que estiguem més còmodes. Escolliu teixits naturals com el cotó o el lli i peces lleugeres. La núvia, en aquest cas, ho tindrà més fàcil per vestir elegant i fresca alhora. El nuvi haurà de fer servir la imaginació o trencar algunes convencions si realment vol sentir la brisa als braços (o a les cames, quin atreviment!). Pels convidats, a l’estiu el codi d’etiqueta acostuma a ser més lax i, depenent de l’estil de casament, tindran moltes opcions per vestir més frescos. Això sí, com a contrapunt de la calor diürna, recordeu que a les nits mediterrànies poden ser ben fresques en zones litorals i un fulard –ben conjuntat- mai serà de més.

 

 

Recordeu que a Cal Blay teniu ambients per crear la vostra boda ideal, acompanyant-la de la millor gastronomia.

Descobriu més sobre els espais i serveis de noces de Cal Blay [+]

O contacteu amb nosaltres [+]