Heu decidit fer el gran pas, i ara què? Els dubtes us assalten i la idea d’organitzar un casament us sembla una tasca molt pesada. Aquí teniu 10 consells que us ajudaran a arribar feliçment a l’altar.

 1. Visualització. Imagineu el vostre casament ideal tenint en compte tots els detalls. Feu una foto de l’instant perfecte al vostre cap i verbalitzeu tots i cada un dels detalls. Així sabreu quin tipus de casament és el vostre. A la muntanya, amb estil campestre; a la platja, de rotllo boho; en un gran saló, decorat elegantment; en uns jardins intimistes, amb accessoris vintage. Com més precisos sigueu a la descripció, més fàcil us serà decidir en totes les futures eleccions -que no seran poques- sobre el vostre enllaç.
 2. Organització. Per estalviar-vos aclaparaments, feu una llista amb tot el que voleu tenir en compte, com el menú, el fotògraf, la decoració, la música, els convidats, els regals, els vestits o la perruqueria. Un cop fet això: prioritzeu! Numereu què és el més important i què és el primer que heu de tancar. I ja tindreu l’agenda plena d’activitats per a tota la temporada.
 3. Pressupost. Quant em vull gastar? Quants diners tinc? Aquestes són les dues preguntes clau per començar a moure l’assumpte. Quan sapigueu el que us podeu gastar ja podreu estimar. Feu servir la llista del punt número 2 per calcular un pressupost provisional. Això sí, aquí vénen les males notícies, sempre, SEMPRE, el casament us costarà més del que prevèieu a l’inici. Bé és saber-ho.
 4. Elecció. Quan us toqui triar el restaurant, els vestits, el menú, la música o el que vulgui que sigui, feu-ho segons les dues premisses següents. La primera, el que vosaltres voleu. La segona, el que us costarà realment. Aquesta última premissa és la important, perquè haureu d’aguditzar els sentits i no ensopegar amb publicitats enganyoses que facin miques la vostra estimació del punt 3. Per exemple, aquí sabem del que parlem: Cal Blay inclou en els seus pressupostos de càtering la vaixella i la decoració, però no totes les empreses de restauració inclouen aquest servei en el preu inicial -per molt boniques que es vegin les seves fotos de catàleg-. Així que, compte!

   

  Foto: Marga Martí // Masia Torreblanca by Cal Blay


   

 5. Pas ferm. I no només de camí a l’altar. Com més a prop estigueu del dia D, més etapes anireu tancant rere la vostra esquena. Així que, per a la salut mental del futur matrimoni, res de penediments o dubtes: li heu donat mil voltes i finalment heu escollit. Així que endavant, fent camí a altres temes que també requereixen la vostra atenció. Fer el contrari només portarà inquietud o desorganització (i potser alguna discussió).
 6. Treball en equip. Sereu socis de vida, així que, comenceu ja a col·laborar, negociar i respectar el treball de l’altre. Segur que trobeu fórmules que us satisfacin a tots dos, només es requereix de a) afecte -que ja us teniu- i b) empatia -virtut que us farà molta falta-. Estimuleu la vostra empatia i veureu que un de sol no pot fer la feina. Així que agafeu la llista del punt 2 i repartiu les tasques! Saber delegar també serà un bon aprenentatge per a qui vulgui portar la veu cantant dels dos. Recordeu: us heu ficat junts en això i junts sortireu victoriosos i feliços -i cansats casats-.
 7. Toc personal. Està molt bé que els professionals s’encarreguin de tot el que és important: des de tallar el pernil ibèric fins a realitzar autèntiques filigranes amb les decoracions florals. Però el que no podran, per molt que s’esforcin, és donar el vostre segell personal. Aquesta empremta que voleu deixar als vostres cercles pròxims serà un moment molt especial. I pot ser transmesa de moltes maneres: amb l’elecció musical, amb petits detalls d’artesania o fins amb un ball amb una divertida coreografia. Feu alguna cosa que us identifiqui i el vostre casament serà genuïnament autèntic.
 8. Agenda. L’última setmana abans del dia D és crucial. Tindreu molts compromisos, i el més important serà deixar tots els caps lligats. Així que, obriu agendes, apunteu els esdeveniments i feu trucades per confirmar que tot està en ordre. Restaurant? Perruqueria? Música? Flors? Anells? Descans? (sí, descans. Trobeu un foradet també per a vosaltres. Això us donarà energies per arribar vius a la gran celebració).
 9. Moment Zen. És el dia del vostre casament. Gaudiu. Passi el que passi. Gaudiu del moment. Encara que plogui, encara que el pastís nupcial caigui a terra, encara que aquest cosí llunyà s’hagi passat amb els còctels i li estigui tirant els trastos a la liquidada pota de pernil ibèric. Rieu, ploreu, però sobretot, gaudiu d’aquest dia tan especial i atresoreu en la memòria aquells instants amb els vostres éssers més estimats. Recordeu les paraules del mestre zen: Quan com, com, quan dormo, dormo i quan em caso, em caso (d’acord, potser això últim no ho va dir, però segur que sabria gaudir del moment).
 10. La dolça espera. I amb això em refereixo a la lluna de mel. Espereu. No fugiu immediatament després de la festa. Ni l’endemà. Tingueu en compte que hi haurà amics i familiars que segurament hauran vingut de lluny. Estar un dia o dos amb ells, relaxats després de les noces, serà dels records més bonics que tindreu. I a més, podreu encarar amb més ganes i energia el vostre viatge més romàntic.


   

  Foto: Nou Enfoc // Casament D&M // Torre el Veguer by Cal Blay


 

Recordeu que a Cal Blay teniu ambients per crear la vostra boda ideal, acompanyant-la de la millor gastronomia.

Descobriu més sobre els espais i serveis de noces de Cal Blay [+]

Foto de portada:
La Dichosa // Casament Nadina&Oriol // Mas Cànovas by Cal Blay