El banquet de noces és un dels moments més esperats pels convidats a un casament. Que sigui  un èxit i es creï l’atmosfera de màgia, alegria i il·lusió que tu vols depèn de diversos factors, i un d’ells és la composició de les taules dels convidats.

Tot i que pot semblar una tasca complicada, si tens en compte alguns consells veuràs com muntar les taules de la teva boda és més fàcil del que havies pensat!

No comencis a preparar la disposició de les taules del casament amb molta antel·lació, espera’t a les confirmacions dels teus convidats, així evitaràs haver de refer la composició de les taules si algú que pensaves que vindria finalment no pot assistir.

Per facilitar-te el muntatge de la disposició de les taules de la boda utilitza un mapa del teu saló de boda i crea les diferents taules amb la mida que els correspongui segons hagis triat (taules rodones, taules quadrades, taules llargues rectangulars, etc.). Aquí et deixem un exemple perquè el puguis adaptar a les teves necessitats: descarregar planell de disposició de taules de boda

En primer lloc decideix quina serà la composició de la taula nupcial. Tingues en compte que hi ha tantes opcions com parelles, tria la teva segons les teves circumstàncies i desitjos personals: una taula nupcial amb els pares dels nuvis, una taula nupcial amb els testimonis, una taula nupcial amb els amics més íntims, una taula nupcial amb tota la família, una taula nupcial només pels nuvis, etc.

Col·loca la taula nupcial en un lloc on facilitis que tots els convidats et vegin, ja sigui al mig de la resta de taules o en un dels costats del saló, segons quantes taules tinguis i de quina mida siguin; però sobretot: no t’amaguis! Els teus convidats voldran fer-te fotos i tenir-te ben a la vista durant tota la celebració!

Assabenta’t bé de la mida de les taules que has triat per saber quantes persones, com a màxim, poden seure en cada taula. És important que els convidats tinguin espai per asseure’s i menjar còmodament, però alhora les taules han de tenir, més o menys, el mateix nombre de persones per fomentar un bon ambient de festa. En les mides de taula estàndard s’hi acostumen a seure entre 8 i 12 persones, intenta no superar aquests límits sempre que et sigui possible.

Situa els llocs on s’asseuran les persones més grans a prop de l’espai del ball que faràs desprès del banquet de noces. Així facilitaràs que els convidats de més edat puguin seure a descansar una estona entre ball i ball sense que quedin al marge de la festa.

Atenció amb els infants! En el moment de muntar les taules has de tenir en compte si hi haurà infants i de quina edat són. Si ja tenen prou autonomia per menjar sols, segur que preferiran estar tots junts en una taula (i els seus pares, també!). Però si són molt petits i han de seure amb els seus pares, tingueu-ho en compte per tal que tots els convidats d’aquella taula (petits i grans) se sentin còmodes i gaudeixin de la festa.

Esperem que aquests consells et siguin útils i que puguis modificar la plantilla de disposició de taules de boda al teu gust!

Ja saps que pots deixar-nos els teus comentaris aquí sota. I si vols que l’equip de Cal Blay et donem un cop de mà amb l’organització el teu casament (disposició de les taules, menú de noces, tria de l’espai on casar-te, etc.) contacta amb nosaltres per telèfon (938 914 152), correu electrònic (casaments@calblay.com) o mitjançant el següent  formulari.